Events

50-jarig jubileum World Trade Centers Association (WTCA)

LET OP: DIT EVENT VINDT PLAATS IN WTC ROTTERDAM

Graag nodigen we u uit voor het 50-jarig jubileum van de World Trade Centers Association (WTCA). Tijdens deze bijeenkomst staan de veranderingen van internationale betrekkingen en de

internationale markt centraal, alsmede een bijzondere ontmoeting met prof. dr. Rob de Wijk, auteur van het nieuwe boek De Nieuwe Wereldorde (hoe China sluipenderwijs de macht overneemt).

VOORUITKIJKEN MET HET 50-JARIG BESTAAN VAN WORLD TRADE CENTERS ASSOCIATION

In 1969 werd in New York de World Trade Centers Association (WTCA) opgericht. Rotterdam behoorde samen met steden als New York, New Orleans, Tokyo, Antwerpen, Londen en Amsterdam tot de zogenaamde Founding Members. Inmiddels is de WTCA uitgegroeid tot een internationaal netwerk van 328 leden in meer dan 90 landen. Als trotse founding member viert World Trade Center Rotterdam deze mijlpaal door zowel een inhoudelijke als feestelijke bijeenkomst te organiseren.

DE INVLOED VAN CHINA OP DE INTERNATIONALE HANDEL

China speelt een steeds groter wordende rol in de internationale handel. Door de gespannen handelsrelatie tussen de Verenigde Staten en China staat het bedrijfsleven op scherp. De rol van China als leverancier van onderdelen voor strategische 5G telecommunicatie, haar aanwezigheid in Europese havens en de invloed van de nagestreefde Zijde Route: het zijn allemaal onderwerpen waar het bedrijfsleven en de politiek in metropoolregio Rotterdam Den Haag in toenemende mate mee te maken krijgt.

WAT BETEKENT DIT VOOR U

Wat gebeurt er nu op het speelveld van internationale handel en investeringen? Hoe bereiden weons voor op deze grootschalige veranderingen? Voordat we overgaan op de feestelijke viering van het 50-jarig jubileum, zorgen we ervoor dat u naar huis gaat met nieuwe inzichten in de huidige internationale handelssituatie, de toekomstige technologische ontwikkelingen en de bepalende rol die China hierin speelt. Tijdens het forum worden handvatten aangereikt om uw internationale ambities te realiseren of internationale handelspositie te versterken.

PROGRAMMA

16.00 uur Inloop

16.30 uur Inleiding prof. dr. Rob de Wijk, directeur Den Haag Centrum voor Strategische Studies en Hoogleraar Internationale Betrekkingen aan de Universiteit Leiden

17.15 uur Forum o.l.v. Wilbert Lek, manager international trade & investment Rotterdam Partners.

17.45 uur Feestelijke borrel & netwerkgelegenheid

19.00 uur Einde

LOCATIE

World Trade Center Rotterdam

Beursplein 37, Rotterdam

Aankomende events